Odštampajte ovu stranicu

Automobile ćemo kupovati kao mobilne telefone?

Objavljeno u Automobilizam Napisala  Oktobar 13 2017 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta 0
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Novi program nabavke vozila, nazvan “Care by Volvo”, sličan je sklapanju ugovora sa mobilnim operaterom, uz kupovinu smatfon uređaja.

Volvo je nedavno predstavio novi model XC40, kao najmanji SUV u svojoj gami. Među interesantnim novinama je i pretplatnički servis “Care by Volvo” koji kupcima ovog automobila omogućava da dođu do svog vozila na način nalik kupovini novog smartfona kod svog operatera.

Servis podrazumeva da automobil možete da plaćate kroz mesečnu naknadu, na osnovu paketa koji odaberete (motora, opreme, broja planiranih pređenih km tokom meseca i sl.), a zatim nakon 24 meseca i isteka ugovora, da obnovite ugovor i dobijete novo vozilo.

Narudžbinu možete obaviti putem Interneta, a kada preuzmete automobil, ne morate da brinete o drugim troškovima, kao što su osiguranje, razne takse i porezi, troškovi servisa – sve je to uključeno u sumu koje izmirujete svakog meseca.

I to nije sve. U zavisnosti od tržišta, program “Care by Volvo” obuhvata i niz drugih usluga, kao što su troškovi dopune goriva, čišćenja, odvoženje i dovoženje vozila sa servisa...

Jedna od novina je i mogućnost korišćenje nekih drugih Volvo modela, po principu “car-sharinga”. Ako vam je, na primer, neophodan veći automobil od XC40 zbog putovanja na godišnji odmor, na raspolaganju vam je i ta usluga. Za duža putovanja, možete da pozajmite recimo V90 Cross Country.

Osim toga, Volvo nudi i uslugu dostave online narudžbina (paketa, namirnica i sl.) direktno u vaše parkirano vozilo, dok ste vi na poslu ili zauzeti drugim obavezama, pri čemu kurirska služba koristi Vovlo digitalni ključ da otvori prtljažnik vašeg automobila i ubaci u njega stvari koje ste naručili.

U Volvou kažu da sistem “Care by Volvo” ima jednu veliku prednost nad ostalim konvencionalnim načinima kupovine automobila – nema skrivenih troškova, sve je transparentno, i u startu možete da znate koliko će vas mesečno koštati posedovanje i eksploatacija vašeg automobila.

Na taj način, lakše čete izračunati da li ste platežno sposobni za kupovinu, ali i kasnije održavanje vozila.

“Care by Volvo” se prvi put primenjuje na novom SUV-u XC40, a za sada je dostupan klijentima u Švedskoj, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Španiji, Italiji, Norveškoj, Poljskoj i SAD, nakon čega stiže i na druga tržišta.

Izvor: http://www.autoosiguranje.info

Pročitano 2055 puta
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd