DATUM:  11.04.2021

  • Prokuplje iz dana u dan

Retrospektiva: Događaji koji su obeležili prethodni mesec u gradu Prokuplju Istaknut

Objavljeno u Vesti iz Prokuplja Napisala  I.L. Januar 28 2019 veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta 0
Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)

U mesecu koji je iza nas proslavljeni su novogodišnji i božićni praznici, a lokalna samouprava organizovala je doček pravoslavne Nove godine na centralnom gradskom trgu.

Grad Prokuplje obezbedio je paketiće za svu decu iz Predškolske ustanove „Neven“, decu iz socijalno ugroženih porodica i slabijeg materijalnog stanja i korisnike Dnevnog boravka za decu i omladinu ometene u razvoju „Sunce“, kao i za decu, članove raznih uduženja.

U novogodišnjoj noći, 31. decebra, gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović i predsednik Skupštine Grada Dejan Lazić obišli su dežurne službe i radnicima čestitali praznike i uručili prigodne poklone.

Drugog dana januara, gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović posetio je porodilište Opšte bolnice i majci prvorođene bebe u 2019. godini uručio novčani poklon Grada u iznosu od 60.000 dinara.

Prethodni period obeležilo je i gostovanje narodnog poslanika iz Toplice, doc. dr Darka Laketića na televiziji „Mostnet“, gde je govorio o onome što je odrađeno u prethodnom periodu, a šta je u planu da se odradi ove godine. „Prethodna godina biće zlatnim slovima upisana u istoriju grada Prokuplja“, zaključio je tom prilikom narodni poslanik doc. dr Darko Laketić.

Decembra meseca, član Gradskog veća za kulturu, Milica Erić, dobila je priznanje „Kulturni obrazac“, koje je ministar kulture i informisanja Vlade Republike Srbije, Vladan Vukosavljević, u Jugoslovenskoj kinoteci, uručio ustanovama i pojedincima za posvećeni rad na korist naše kulture.

Grad Prokuplje, za svoje sugrađane, tradicionalno je na Trgu Topličkih junaka, 13. januara organizovao doček srpske Nove godine uz lokalni bend „Melisa“, nakon koje je nastupio reper Cobi i rok grupa „Kerber“. Oko 4000 Prokupčana srpsku Novu je dočekalo na Trgu, što znači da nikada više ljudi nije bilo nego ove godine. U odrađenoj anketi nakon dočeka, Topličani su kazali da su oduševljeni organizacijom i da će dugo pamtiti ovaj doček.

Slavilo se, ali se i radilo. Lokalna samouprava je i sada mislila na poljoprivrednike, obzirom da je toplički kraj mahom poljoprivredni, te je podsticajna sredstva dobilo 70 poljoprivrednika.

Grad Prokuplje, kako u prethodnom periodu, tako i danas, brine da sve ulice u gradu i okolnim selima budu prohodne, ekipe su 24 sata na terenu, sneg se uklanja, a resorni većnici i pomoćnici gradonačelnika reguju po pozivu građanja, bilo da je reč o radnom danu ili vikendu.

 

 

Pročitano 470 puta

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prijavite se na nasu mailing listu.

Pratite nas na facebook-u

Our website is protected by DMC Firewall!